Wietse Meinardi

Concerten


Al sinds het begin van mijn conservatoriumstudie geef ik veelvuldig concerten. Vaak solo, soms met andere instrumenten of koren. ik speelde in Nederland, Engeland, Frankrijk, Italië en in Duitsland.
Ik vorm  een duo met Piertje Feenstra op trompet en al langere tijd met Berta van der Kolk op dwarsfluit.

In de verfrissende muziektheatervoorstelling Geachte heer Bach speel ik samen met fluitiste Berta van der Kolk en de sopraan Alina Roozeboom, waarbij Dick van Veen als Bach acteert.


Ik heb veel ervaring met koorbegeleiding op orgel en piano. Een aantal keer ging ik met koren op concertreis naar het buitenland. Tevens werkte ik mee aan CD-opnames.

In 2008 verscheen een solo-CD.


Ik ben te boeken voor solo-orgelconcerten of samen met een van mijn vaste partners. Een combinatie met een professioneel koper-kwintet is ook mogelijk. De voorstelling Geachte heer Bach kan ook nog steeds geboekt worden.


Ik houd van een originele programmering waarin zo mogelijk ook (welluidende) eigentijdse muziek een plaats heeft naast muziek van de oude meesters, vaak in verrassende combinaties. Ik probeer daarmee ook nieuwe luisteraars enthousiast te maken voor het orgel, zonder de doorgewinterde orgel-liefhebber te vervreemden. Het is altijd zoeken naar een balans, de ene keer lukt dat beter dan de andere keer. Gezien de vaak enthousiaste reacties op de concerten denk ik dat dat ik op de goede weg zit.

Ik besteed altijd ook veel zorg aan registraties, waarbij ik probeer een orgel optimaal en in veel kleuren te laten horen.

Ik kan ook thema-concerten verzorgen of een oud programma als een orgel daar om vraagt.  

U kunt een indruk krijgen van mijn spel op de pagina audio op deze website en op Youtube, waar veel onbewerkte live-opnames te beluisteren zijn.


Voorbeeldprogramma’s  

Assen - 500 jaar na Luther en 2 Passacaglia’s

Geldrop - Polak, Matter, Andriessen, Fanck, De Klerk, Wammes, de Jong

Nieuwe Kerk Amsterdam - Lunchconcert

Assen - Trompet en orgel

Osnabrück - Niederländische Musik auf einer Niederländischen Orgel

Neckargemünd - Orgelgrüße aus den Niederlanden

Zutphen - Orgel en Trompet

Groningen - lunchconcert met muziek uit 20 en 21e eeuw

Arnhem - Gavarieerd middagconcert

Bergamo - Italië en Nederland

Emmen - Klassiek ontmoet pop en jazz

Leens - Avondconcert

Assen - Bach origineel en bewerkt

Assen - Bach in contrast


Cantatediensten en vespers


De Adventskerk in Assen kent al zo’n 15 jaar een traditie van vespers en cantatediensten. In deze diensten is een belangrijke rol weggelegd voor muziek en het orgel. Gestreefd wordt naar muziek op een hoog niveau, vergelijkbaar met concerten. Ik ben daar de vaste organist en laat passende werken uit de solo-literatuur horen.


Concerten, cantatediensten en vespers worden steeds vermeld in de agenda.

 

 


Lees hier recensies en reacties